Deze week was Sinterklaas andermaal elke dag op pad en had ook weer vier pieten bij zich. De vele bezoeken vonden plaats in samenwerking met de Stichting Kledingbank de Zeecontainer. We verschenen in wijken als West Indische buurt, Beijem, Selwerd, de Paddepoel en Vinkhuizen maar ook in dorpen als Ten Boer en Oosterhoogebrug. In de wijk Selwerd was de Sint op dinsdag en donderdag. Naast huisbezoeken werd er een bezoek gebracht aan het winkelcentrum waar ondermeer met een drietal winkeliers gesproken werd over het geldende rookbeleid en vele kinderen van snoepgoed werden voorzien.

Donderdag bezochten we ondermeer in de Bottelroosstraat het wijkbedrijf waar tal van activiteiten waren, ondermeer werken met computers door kinderen, een borrelfeestje en buitenlandse vrouwen die met en voor elkaar kookten. Het zag er prachtig uit en rook lekker. Een paar van de computerkinderen gingen Sint en de Pieten achterna op straat en een van hen vond het nodig de Sint aan zijn baard te trekken, wat behoorlijk zeer deed. Ze is dan ook bestraffend toegesproken. In Ten Boer, waar in de avond nog een aantal kinderen zijn blij gemaakt, was de Sint nog bijna zijn mijter kwijt geraakt, zo hard stormde het daar. Nog een paar dagen en dan verlaat ik dit mooie land en ruil het in voor het warme Madrid.

Categorie├źn: Geen categorie

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *